mandag 11. januar 2010

oppdatering!!! Beijing

det har blitt dårlig med oppdatering på siden, da jeg ikke kommer inn på amerikanse sider i Kina. men overraskende i Hong Kong så kommer jeg inn, så da er det bare å sette i gang å oppdatere dere.

sto opp 05.00 den 26/12 for å vokne opp til en halvmeter nysnø. dette kompliserte planen om at mamma skulle kjøre meg og alexander til togstasjonen på kongsberg, da hun ikke kom ut av innkjørselen, så endte opp med å ta bussen over i stede. tok deretter toget videre til gardermoen, hvor vi tok fly til London. ble sittende litt å vente før vi fikk stiget ombord på flyet til Beijing. flyturen gikk utrolig raskt, da jeg sov så og si hele veien. i tillegg hjalp det litt på at kapteien kjørte inn en time av den opprinnelige 9 timers turen. var framme ca kl 10, lokaltid, noe som vil tilsi kl 3 i Norge. kom inn på en stor flyplass hvor vi tok tog til bagdropen. deretter tok vi taxi, til en latterlig penge, til hostellet. beliggenheten var helt perfekt. lå i en bakgate fra Wangfujing, som kan sammenlignes med Karl Johan i Norge. bodde sammen med to amerikanere som studerte kinesisk i Shanghai. så fikk noen tips om hva vi burde unnegå og oppleve i Beijing og Shanghai. som eks. kinesere som later som de er turister og vil ha deg med til et tehus eller se en attraksjon, og deretter tar mye penger for det, selv om de sier det er gratis.

mandag, den 28 des, var vi og oppleved den forbudte by, som lå ca 5 min unna hostellet. området var herskernes palass under Ming og Qingdynastierna, og rommer hele 720 000 kvm. det består av 800 bygninger, som alle består av utallige detaljer.

byen besto av utallige åpne plasser, hvor du går igjennom en bygning for å komme til neste plass (bildet). var spennende å se så gammelt verk, men samtidig var det en kald opplevelse. var kun solen som varmet, og tross så mange bygninger, så blåste det veldig.
etter å ha kikket en stund gikk vi videre til himmelens fredsport. det er her bildet av Mao henger. han var statsleder i Kina fra 1935 til 1976, og han har fått skapt et forent Kina, uten utenlandsk innflytelse. etterpå gikk vi over gaten til den himmelske fredsplass som er et giganstisk torg på 400 000 m2. torget blir som oftest brukt til militære parader. på torget ligger Mao Zedongs mausoleum, som er stedet hvor Mao sin balsamerte kropp ligger. her kan tilskuere komme inn, og de fleste kinesere kommer inn og legger blomster ved kroppen og takker han. vi fikk desverre ikke muligheten til å komme inn, da de kun hadde det oppe til visse tider.

den 29 desember sto vi opp og bestemte oss for å ta en tur til den kinesiske mur. fikk hjelp av bemanningen på hostellet, slik at vi fant veien til bussen, som gikk til Badaling. etter en vel time på bussen var vi framme, til noe som skulle bli en kald opplevelse. tross kun -8 grader, så var det en kald og sur vind, som gjorde det enda kaldere. muren er bygget som en forsvarsmekanisme fra hunerne allerede på 300-tallet f.kr. muren i Badaling, er den strekningen som er besøkt mest av turister, og har blitt restaurert og gjenoppbygd.
muren var til tider uhordelig bratt, og tross kulden så fikk jeg varmen av å gå oppover. det var fantastisk utsikt, hvor man så muren dele seg og strakk seg så langt en kunne se. etter "toppen" var nådd var vi klare for å reise tilbake til Beijing.

den 30 des bestemte vi oss for å reise på silk marked. vi så for oss et stort utendørsmarked, og trodde dette kom til å bli en kald opplevelse. gleden var stor da vi så at markedet var bygget som et gigantisk kjøpe senter med over 7 egt. hvor man kunne finne klær, sko, smykker, vesker, belter osv.. vi ble gående å kikke litt før vi reiste tilbake til hostellet. resten av kvelden ble tilbringet på hostellet, og vi fikk i tillegg booket togbilletter til Shanghai.

på dagen på nyttårsaften bestemte vi oss for å reise til Beijing zoo. tror dyreparken burde oppleves når det er bedre temperatur, for da er flere av dyrene ute, og i tillegg vil det ikke være så kaldt å gå rundt å kikke. fikk sett pandaer, tiger og løver, krokodiller, giraffer, delfiner, elefanter osv.. etterpå reiste vi på et kjøpesenter i nærheten av hostellet. på kvelden reiste vi ut for å spise middag. endte opp med ristet and, dumplings og sterk kylling. vi reiste så tilbake til baren på hostellet, og tok en øl mens vi ventet på at det skulle nærme seg midtnatt. fem på tolv reiste vi til wangfunjing square hvor vi så klokken nærme seg midtnatt, og håpet på noe slags fyrverkeri eller annen feiring. den så langt stusselige opplevelsen ble bare verre da midtnatt kom og det kun var vi som sa godt nytt år. alle andre kinesere gikk rundt som om ingenting hadde skjedd. altså, Beijing er ikke byen å være på nyttårsaften. men forhåpentligvis blir det en bedre feiring i midten av februar, da de feirer.

de første dagene i 2010 gikk til å kikke i noen av butikkene på kjøpesenterene, og ta turen til OL arenaen.

vi ble satt av taxien ved en friidretts stsstadion, og ved siden av var det en isbane hvor mange kinesere gikk på skøyter. vi fant veien til den andre siden av hovedveien, og kom oss fram til fugleredet.

vi fikk kjøpt oss billetter og reiste inn i fulgeredet, hvor de hadde laget et slags vinterland inne på stadion. her hadde de laget rutsjebaner, og diverse andre leker, som man kunne kjøpe billett for å komme til. ved siden av fulgeredet var det andre bygg,som bl.a. besto av svømmanlegg, som også ble brukt under OL. etterpå reiste vi tilbake til hostellet og ventet på at klokken skulle nærme seg avreise. vi tok taxi til beijing Railway station, hvor vi gikk ombord på toget som skulle ta oss til Shanghai.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar